• stairs 8584-11k banner  harrie maesen
  • STAIRS NYC- 4957 onvoltooid 1 banner opt1 940x251
  • stairs 8541-8 banner  harrie maesen
  • STAIRS NYC- 4957-1 Blue and yellow licht 940x251
  • stairs7993
  • STAIRS NYC- 4957 onvoltooid 1 banner opt2 940x251

Reacties vanuit de kunstwereld

Paola Trevisan - Trevisan- International Art (Italy)

It's a fascinating artistic and photographic research that carries Harrie Maesen to present his personal vision of reality; by creating an interesting play and interlacement of spaces, reproducing architectures with their varied details- very frequent recently, the stairs-that lose their true aspect, Maesen's artworks introduce us into an unpublished, almost surreal three-dimensional reality.

 

Ingrid Koenen - Galerie IROK

Als lijstenmakers van Harrie’s schilderijen, waren wij getuigen van zijn ontwikkeling.
Harrie verkende heel veel stijlen, van abstractie tot fotorealisme. Volop gebruik makend van zijn talent en gedrevenheid. Harrie had altijd een visie of verhaal bij de schilderijen. Hij verwonderde ons vaak door zijn diversiteit.
Harrie genoot van de vele reizen waarbij hij inspiratie op deed. Hij hield van kijken en zoog met veel enthousiasme de nieuwe omgeving op, om het vervolgens in detail op te slaan in z’n hoofd.
Het feit dat Harrie op latere leeftijd de tijd heeft gekregen om zich helemaal te wijden aan de schilderkunst, typeert wellicht de veelzijdigheid. Hij kon zoveel, wilde zoveel nog verkennen. Er was geen tijd voor de ‘berusting’ die je vaak ziet bij kunstenaars; op een bepaald moment in de carrière voor een bepaald onderwerp of stijl kiezen. Om vervolgens binnen een kleinere focus de ontwikkeling te zoeken of te vinden.
Naast schilderen, fotografeerde Harrie. Hij liet ons op een keer enkele van deze werken zien en vroeg om commentaar. Het was het begin van de serie Stairs. Toen nog op klein formaat. We bespraken dat deze fotoserie zeker een vervolg moest krijgen en dat het op groot formaat vol tot haar recht zou komen. Kleur, compositie, diepte, esthetiek; alles klopte. In deze fotografie serie had Harrie naar mijn mening de bedoelde focus gevonden.

 

Pieter de Groot en Francine de Groot-Brugman  -  Fransastic

Fransastic heeft het voorrecht gehad de bevlogenheid en techniek van Harrie persoonlijk te vernemen, waarbij hij op een zeer gepassioneerde manier vertelde over zijn bijna architectonische 'STAIRS' werken.
Wij zij trots dat wij op een drietal bijzondere en unieke locaties zijn veelbesproken werken hebben mogen exposeren.

 

Paul Wilms - Galerie Wilms

Vanmiddag eindelijk even tijd gevonden om de tekst rustig door te lezen. 
Een mooie tekst waar je trots op mag zijn. Het geeft het werk van Harrie richting en weet op een hele goede en zeker waardig wijze aan te geven dat Harrie ondanks de late start een kunstenaar was in hart en ziel. De Stairs zijn m.i. zeker de apotheose van zijn oeuvre


Eva Wetsteijn - Kunsthistorica

De serie Stairs toont impressies uit de stedelijke omgeving van Soho, New York, waarbij met name de stalen brandtrappen in combinatie met de classicistische façades een terugkerend thema vormen. In caleidoscopische beelden, waarin architectuur, perspectief en ruimte in elkaar overlopen wordt de beschouwer het wonderlijke van de werkelijkheid getoond. De onmogelijke perspectieven en de repetities zorgen voor beweging in het beeld, bijna alsof het achter elkaar gemonteerde filmbeelden betreft. . Deze wereld lijkt oneindig, driedimensionaal en surrealistisch. . Dit gebeurde zonder ook maar enig ogenblik andere kunstenaars te citeren. De weg lag in hemzelf besloten. In dat opzicht, ondanks zijn scholing aan de Kunstacademie van Maasmechelen, is hij een autodidact gebleven.